Proza Voor de Ziel

Du Gore en Kruzgar: de moord op de kaalkop in Kesse

Het was nog licht toen Detective Kruzgar in bed lag en zijn afgelapte vrouw een kus op de clitoris gaf. ‘Lekker slapen,’ zei hij vrolijk. Maar hij was niet vrolijk en begon te huilen toen zijn vrouw in slaap was gedommeld. Verkeerde keuzes gemaakt in het leven, dacht Kruzgar verbeten. Hij begon aan zijn penis te trekken maar gaf op toen hij constateerde dat deze niet verder kwam dan een half-erecte toestand. Monogamie is tirannie, mompelde Kruzgar verbeten en viel vervolgens in slaap. Drie uur s’ nachts ging de telefoon over. Kruzgar nam op. ‘Du Gore, hier.’ Shit, dacht Kruzgar. Du Gore was zijn kompaan en samen hadden ze al verscheidene moordzaken opgelost. Alleen Kruzgar was nu verdrietig en had geen zin om moorden op te lossen. Bovendien hekelde hij alles wat Du Gore vertegenwoordigde. Du Gore was succesvol bij de vrouwen, iets wat Kruzgar ook ooit was voor hij besloot monogaam te worden. Hij kon het niet aanhoren hoe Du Gore de een na de andere vrouw aan zijn pik reeg. Dit deed hem meer pijn dan welk verminkt lijk dan ook. Kruzgar antwoordde toch: ‘Ja wat is er?’ – ‘Er is een kale man gevonden in de sloot in Kesse,’ zei Du Gore. Commissaris Huppelvelt heeft ons op de zaak gezet. De moord moet snel opgelost worden omdat het politiek nogal gevoelig ligt’- ‘Leg uit,’ vermaande Kruzgar. ‘Het zit zo,’ ging Du Gore verder. ‘De kans is groot dat de kale man uit Kruinen komt en dat er sprake is van een bendeoorlog die uit de hand is gelopen. Als iemand van Kruinen of Kesse erachter komt dat er doden zijn gevallen is het hek van de dam. Dan komt er echt oorlog en nog meer lijken en daar heeft Commissaris Huppelvelt geen zin in. ‘Het leven is al zwaar genoeg zonder lijken her en der’ zei die tegen mij. Enfin, kom nu gelijk naar het Kessese bos, ik zie je daar.

Kruzgar sprong in zijn Volvo en was binnen 20 minuten ter plaatse. Du Gore stond er al en had een grote zonnebril op en veel gel in zijn haar. ‘Wat heb jij gedaan?’ vroeg Kruzgar. ‘Kom net uit de stad, was een schuimparty. Zonnebril was niet voor het zeep maar voor de chicks. Worden ze geil van.  Twee geneukt in de wc en met 1 Goodfellas gekeken in de VIP room.’ – ‘Godverdomme,’ mompelde Kruzgar. Kruzgar geloofde alles wat Du Gore vertelde ook al was bekend dat hij een notoir leugenaar was. ‘Nou waar is dat lijk?’ vroeg Kruzgar boos. ‘Loop maar mee. Jij gaat wat meemaken,’ gniffelde Du Gore.  Ze liepen het bos in en zagen de kale man liggen. Kruzgar schrok ervan. ‘Godver die is echt goed kaal’ – ‘Dacht je dat ik een grapje maakte. Ik schrok me de tering. Ik vraag me af waar de rest van zijn lichaam is.’ – ‘Is dat relevant? We hebben zijn hoofd toch dus we kunnen hem identificeren. Laten we dat hoofd meenemen, tonen aan Commissaris Huppevelt en weer naar bed gaan. Het is toch via een gang-fight gebeurd en heb geen zin om mij daar in te mengen. Doden vallen nu eenmaal als er een strijd is.’ Du Gore vond Kruzgar een wijze man en ook dit vond hij geen slecht idee. Ze pakten het hoofd en vertrokken naar het bureau.

Ze toonden het hoofd aan Commissaris Huppevelt, maar die was allerminst onder de indruk. ‘Wat moet ik met die kale knarsenkop? Denk je dat ik al niet genoeg lijd, puur door existent te zijn op deze aardkloot? Breng hem naar de autopsie! Misschien weten zij meer.’ Aldus geschiedde. In de mond van het kale hoofd vonden ze een vis. Er werd alarm geslagen. KKB heeft weer toegeslagen, KKB heeft weer toegeslagen!! Het hele bureau rende panikerend in het rond. Drie mensen begonnen te huilen, Kruzgar werd mank in de benen maar Du Gore bleef cool. ‘VERMAN JULLIE ZELF. WE ZIJN GEEN LAFAARDS, MAAR AGENTEN’ schreeuwde hij. Geef hier die vis. Het was een voorntje. Du Gore bekeek hem aandachtig en vond een briefje in de mond van die vis. Hij las hardop voor wat erop stond: ‘Blub, blub, ik ben een vis in een kaal hoofd. ’ – ‘Godverdomme,’ riep Du Gore. ‘Hij wil een bendeoorlog tussen Kesse en Kruinen ontketenen. Puur voor zijn eigen vermaak.’ We moeten hem stoppen voor het te laat is! Maar eerst ga ik de stad in, kom mee Kruzgar ik zal je eens laten zien hoe je een vrouw moet verleiden.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hakunamatafaka houdt van de mensheid